L’ASSOCIACIÓ

Dones de Llinars som una associació sense ànim de lucre formada per un grup de dones amb empenta, actives i inquietes, amb ganes de créixer i atendre els interessos i les necessitats de les dones del municipi i voltants.

Estem sensibilitzades amb els problemes que es deriven de la violència masclista i de les situacions conflictives que hem de viure pel simple fet de ser dones. Per aquest motiu, ens impliquem en la vida cultural, formativa i lúdica del nostre entorn, reivindicant el paper imprescindible de la dona, que tan sovint queda invisibilitzat.

Volem seguir creant xarxa i donar cabuda a totes aquelles dones que vulguin formar part de l’entitat, amb ganes de generar canvis, proposant o col·laborant en les activitats de l’associació i en accions que ens apropin a una societat més justa i igualitària. Pots fer-te spcia de forma gratuïta.

ELS INICIS

Tot va començar amb una primera trobada en forma de protesta a causa de la mort d’una dona a mans de la seva parella. En aquesta trobada van sorgir moltes inquietuds i d’entre elles, la necessitat d’unir-nos per poder reflexionar sobre aquestes morts i sobre les violències físiques com psíquiques contra les dones. Gràcies al grup municipal del Mall, vam trobar un espai on poder trobar-nos per iniciar el camí.

Un dels primers objectius va ser trobar la manera de poder obrir-nos al poble, donar visibilitat a totes aquestes problemàtiques i fer que més dones s’hi afegissin. Per aquest motiu vam començar a organitzar activitats de caràcter lúdic, en forma de concerts.

Poc temps després Dones de Llinars ja va esdevenir un grup consolidat i es van començar a fer trobades setmanals en un nou espai. L’Enllaç, annex a la biblioteca, que va cedir l’Ajuntament. Vam participar en la creació i el desenvolupament del protocol sobre la violència de gènere, amb la participació dels diferents agents: l’Ajuntament mitjançant la regidoria de Serveis Socials, els Mossos d’Esquadra, la Policia Local i el món sanitari.

A partir d’aquí vam començar a organitzar cinefòrums, el club de lectura, xerrades amb professionals en els diferents àmbits de les dones, tallers de reconeixement de violències…

Des del 2004 que continuem fent camí, buscant la manera de seguir renovant-nos i incorporant a dones a l’entitat, sempre amb ganes de continuar transformant la nostra realitat i lluitant pel canvi.

Les Dones de Llinars l’any 2007. Dretes: Joana, Dolors, Rafi, Anna, Carmeta, Palmi i Penda. Assegudes: Rosa M., Rosa, Maria i Montse.

Les Dones de Llinars l’any 2016. Darrere: Antònia, Marta, Toñi, Dolors, Palmi, Carme, M. Lluïsa, Griselda i Piedad. Davant: Piedad, M. Antònia i Joana.

Després de les reunions ens agrada sortir a sopar.

ELS NOSTRES VALORS

Feminisme Interseccional, Diversitat, Interculturalitat, Equitat, Llibertat, Sororitat, Activisme